Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sims2

THE SIMS 2

 

A the sims lényege: Egy játék, ahol személyeket alkothatsz, megszerkesztheted azokat, jellemzőket adhatsz nekik. Beköltöztetheted őket házakba, amiket te építhetsz fel, válogathatod a bútorokat. A simek így barátkozhatnak, úgy élhetnek, akárcsak mi. Felnőnek, aztán egyszer meghalnak. Rokonaik emlékeznek rájuk.

 

   

 

Játék menete:

1.lépés: Mikor belépsz a játékba, először is el kell döntened milyen szomszédságban, vagyis városban fognak élni. 3 adott szomszédság van, Szépkellemes, Odaát, Veronaváros.

2.lépés: Most lépj be a család szerkesztésébe.

3.lépés: A családban lehet: Csecsemő, Kisgyerek, Gyerek, Tini, Felnőtt, Öreg. A családodban kell lennie egy felnőttnek is.

3.lépés: Folyamatosan szerkeszd meg a simedet, ahogy neked tetszik.

4.lépés: Lépj át a másik simre, szerkeszd, aztán így tovább, az egész családot.

5.lépés: Ha kész vagy, jöhet a lakás. A szomszédságba tehetsz kész házat, vagy telket, ahova te is építhetsz házat. (Segíthet az oktatójáték)

6.lépés: Ha kész a ház, bútorozd be. megtalálod a kismenüben.

7.lépés: Költöztesd be a családodat.

8.lépés: Kezd az alapokkal(oktatójáték), vagyis ételkészítés, beszélgetés, szükségletek.

9.lépés: Ha már belejöttél, kipróbálhatsz új dolgokat is. Tanulhatsz, fejlődhetsz az iskolában(magántanulóra), kapcsolatokat teremthetsz, kereshetsz munkát, stb.

10.lépés: Most már próbálj ki más sims2 cuccokat, kiegészítőket. Ennek lényege, hogy több dolgot próbálhatsz ki pl.: vásárlás, több ruha, bútor, nyaralás, évszakok váltakozása.

     

Extra info: Halálesetek: Minden sim meghal egyszer, de nem mindegy hogyan. Öregség, fulladás, halálra ég, áramütést szenved, éhen hal.

-Korhalál: letöltötte életét, fehér színű szelleme van.

-tűz miatti halál: Ha otthagy valamit a sütőben, vagy ilyesmi, a sim még elolthatja a tüzet.Ha nem sikerül, megég, és piros szelleme lesz.

-Megfullad: Ha a sim fáradtan úszik és nem bír ébren maradni meghal. Ha nem tud kijönni a medencéből egy idő után meghal. Szelleme kék.

-Áramütés általi halál: Ha a simed nem tanult a műszaki dolgokról, nem ért hozzá és áramütést kaphat. Nem biztos, hogy meghal, de ha igen, szelleme fehér.

-Éhenhalás: Ha simed nem kap élelmet ameddig a szükségletjelző teljesen vörösre nem vált, éhenhal. Szelleme rózsaszín.

A szellemek elég sok dologra képesek. A koruk olyan marad, mint amilyenen meghaltak. Azon kívül beszélhetnek egymással, sőt élő simekkel is. Ha megvan az adott kiegészítő, fel is támaszthatod őket. Ezután zombik lesznek. Csinálhatsz belőlük vérfarkast, vámpírt is.

-zombi: mikor egy simhez eljön a kaszás, keresd ki az életcéljutalmakból a kaszáshívó telefont. Tárgyalj vele és próbáld menteni a simed.(Sims2 éjszakák kiegészítő)

- Vámpír: Ha simed éjjel megy el egy közösségi telekre, találkozhat vámpírral. Ha megharapja, ő is vámpír lesz.(Sims2 éjszakák)

- vérfarkas: Ha a sim házához sok fenyőfát teszel, a vérfarkasok megharaphatnak és vérfarkas lesz.(Sims2 éjszakák)

   

Segítőkódok: A játékban kódokkal egyszerűsítheted a játékot, nyomd meg a Control+Alt-ot, (egyszerre) utána ne engedd el, csak nyomd hozzá a C-t is.

motherlode: 50000 simpénzt ad a simed vagyonához.

maxmotives: Az összes szükségletet teljesíti.

Egy videó: